Vinkit oman terveyden vaalimiseen keväällä

Vuodenaika vaihtuu! ✨️ 

Kauden kääntyessä talvesta kevääseen meidän tulisi mukautua vuodenaikojen vaihteluun ylläpitääksemme ja edistääksemme hyvinvointia. Voimme ehkäistä sairauksia ja epätasapainoa kehossamme, kun elämme harmoniassa ympäristön kanssa. Jokainen vuodenaika vaikuttaa kehoomme, joten on suositeltavaa huomioida muutamia asioita. Kevät on uudestisyntymisen, uudistumisen ja uudelleenkasvun aikaa. Siirrymme talven pimeydestä kohti valoa. 

Tässä muutamia vinkkejä oman terveyden vaalimiseen keväällä: 

Pidä huolta maksasta 

Kiinalaisen lääketieteen mukaan maksa liitetään kevääseen. Maksa on yksi tärkeimmistä elimistämme kehon puhdistumisessa ja uudistumisessa. 

  1. Maksa ja tunteet: pidä yllä iloisia ja positiivisia tunteita. Keskity asioihin, jotka tuovat elämään iloa. Aloita uusi harrastus tai mielenkiintoinen projekti. 
  2. Maksa ja silmät: pidä taukoja tietokoneen tai puhelimen käytössä. Tee taukojen aikana hierontaa kasvojen ja silmien alueelle. 
  3. Maksa ja jänteet: aloita päivä venyttelemällä! 

Kiinnitä huomiota ruokavalioosi

Talvisin vietämme paljon aikaa sisällä ja saatamme syödä epäterveellisesti. Nyt on aika uudistaa kehoa sisältä ulospäin. Erityisesti ruuansulatuksemme kaipaa kevätsiivousta. Maksan energia on väriltään vihreää, kuten kevät.

Näin parannat maksan energiatasoja 

Lisää ruokavalioosi näitä: tuoreet, vihreät ja happamat ruuat, kuten vihreitä lehtiruokia. Myös ruuat, jotka tukevat verenkiertoa ja kehon lämpöä, ovat hyödyllisiä maksalle. 

Vähennä näitä: alkoholi, sokeri sekä tärkkelyspitoiset ruuat. 

Yksinkertaiset, pienet muutokset vaikuttavat valtavasti hyvinvointiisi. Nyt on hyvä aika aloittaa kehon kevätsiivous!

Video: Akupainanta auttaa rauhoittumaan ja poistaa turhan energian

Kidney 1/Yongquan -akupisteen hieronta on hyödyllinen ja myös lapsille sopiva tekniikka, joka tyhjentää ylimääräisen energian pään alueelta. Siksi se auttaa rauhoittamaan esimerkiksi ahdistuksesta, masennuksesta, levottomuudesta tai jopa unihäiriöistä kärsiviä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Chantal Hellevig

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Lisää artikkeleita

Akupunkio ja meridiaanit
Akupunktio

Akupunktiosta apua hormonaaliseen epätasapainoon

Hormonaalinen epätasapaino on tila, joka voi esiintyä molemmilla sukupuolilla, eikä se katso ikää. Hormoonien epätasapainotilaan voi liittyä energiavajetta, heikentynyt libido, hedelmättömyys, epäsäännölliset kuukautiskierrot, mielialan vaihtelut tai jopa kasvun heikkeneminen lapsilla.

Lue lisää »
Itsehoito

Rentouttavaa akupainantaa piikkimatolla

Akupainantapiikkimatto ja -tyyny edistävät rentoutumista ja hyvinvointia Piikkimaton ja -tyynyn teho ja toiminta perustuvat munaiseen kiinalaiseen lääketieteeseen, sillä niin matossa kuin tyynyssäkin on useita pieniä akupainantapiikkejä, jotka parantavat testatusti kehon

Lue lisää »

Voit varata ajan hoitoon helposti netistä.

Katso vapaat ajat tuleville viikolle varauskalenterista.

Tutustu tuotteisiin

Vieritä ylös