Cherry blossom Meridian Care
|

Tietoa Share-yrttiluumuista

Share-yrttiluumua eli fermentoitu vihreää luumua käytetään erityisesti sisäelimiin kertyneiden myrkyllisten aineiden (toksiinien) poistamiseen, mutta myös yleisen terveyden edistämiseen. Tuote on saavuttanut valtavan suosion Kiinassa ja monissa muissa Aasian maissa ja kiinnostus sitä kohtaan on kasvussa myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Voit tilata yrttiluumuja Tuotteet-sivulta.

Tuotekuvaus

Share-yrttiluumu on pääosin valmistettu vihreästä luumusta, joka fermentoidaan sokerin kanssa 4 kuukauden ajan. Käymisen loppuvaiheessa tuotteeseen lisätään viittä luontaista yrttiä ja kasvia (mulperipuun lehtijauhe, cassian siemenet, semen pruni, yerba mate ja luontaiset karotenoidit). Tuote ei ole laksatiivinen, vaan elimistön omaa toimintaa tukeva. Tuote ei sisällä kemikaaleja, keinotekoisia väriaineita tai säilöntäaineita, vaan ainoastaan luonnollisia yrttejä ja kasveja.

Miten tuotteessa käytetyt yrtit ja kasvit vaikuttavat?

1. Vihreä luumu sisältää runsaasti kalsiumia, rautaa, natriumia, mangaania sekä muita välttämättömiä ravintoaineita ja elimistön tarvitsemia orgaanisia happoja. Vihreä luumu on tavallinen hedelmä Kiinassa ja muissa Aasian maissa. Perinteisessä kiinalaisessa yrttilääketieteessä luumua on käytetty jo 400-luvulla aineenvaihdunnan edistämiseen, veren puhdistamiseen kuona-aineista sekä erilaisissa ruoansulatusvaivoissa.

2. Mulperipuun lehtijauhe sisältää useita hivenaineita, kuten aminohappoja, C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka ovat välttämättömiä ihmisille. Kiinalaisten tutkimusten mukaan mulperipuunlehtijauhe toimii tulehduksia ehkäisevänä, ikääntymistä vastaan, bakteereita ja viruksia vastaan, verensokerin tasaamisessa, verenpaineen alentajana sekä veren rasvojen vähentäjänä.

3. Cassian siemenjauhe. Cassia on palkokasvi, joka kasvaa Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikassa, Aasiassa, Afrikassa sekä Oseaniassa. Siemenet puidaan kasvista ja niitä voidaan käyttää raakana tai kypsennettyinä. Perinteinen kiinalainen lääketiede käyttää cassian siemeniä sidekalvon tulehdusten ja kiputilojen hoidossa sekä maksan toimintaongelmista johtuvan huimauksen ja päänsärkyjen hoidossa. Siemeniä käytetään myös yhdessä muiden yrttien kanssa maksan hoidossa, kuivuuden vähentämisessä ja suolisto-ongelmien helpottamisessa.

4. Semen pruni -jauhetta käytetään pääasiassa suoliston liikkuvuuden aktivoimisessa, ulostemassan liukastamisessa sekä virtaamisen helpottamissa. Sitä voidaan käyttää myös turvotuksen alentamiseen ja ummetukseen.

5. Yerba mate -jauhe yhdistää kahvin voiman, teen terveysvaikutukset ja kaakaon nautinnollisuuden. Sademetsässä kasvavan mate-puun lehdet sisältävät luontaisesti 24 vitamiinia ja mineraalia, 15 aminohappoa ja runsaasti antioksidantteja.

6. Luontaiset karotenoidit. Antioksidantteina karotenoidit auttavat suojelemaan näköä ja torjumaan solujen vaurioita. Viimeisimmät tutkimukset ovat myös tunnistaneet karotenoidien roolin sydän- ja verisuonijärjestelmän ylläpitäjänä sekä miesten suvunjatkamiskyvyn vahvistajana. Lykopeeni (mm. tomaatissa oleva karotenoidi) tunnetaan maksan, eturauhasen, rintojen, suoliston ja keuhkojen terveyden edistäjänä.

Kenelle tuote on tarkoitettu?

Kiinalaisen lääketieteen filosofian mukaan Qi (vitaalienergia) hallitsee ihmiskehoa. Jos Qi voi liikkua kehossa vapaasti, jokainen sisäelin voi toimia tarkoituksenmukaisesti ja yhteistyössä toistensa kanssa. Vitaalienergian tuotantoon ja ylläpitoon vaikuttavat fyysisen harjoittelu, ympäristö ja monet muut seikat, kuten tunteemme sekä ravinto ja nesteet, joita päivittäin nautimme. Kaikki eivät pidä kuntoilusta tai fyysisestä harjoittelusta. Liikunnan puute aiheuttaa ruoansulatusongelmia, erityisesti ummetusta, sekä hengitysvaikeuksia.

Ruoansulatuskanavassa suurin osa ravintoaineista imeytyy ohutsuolessa, jonka jälkeen paksusuolessa ravinnosta imeytyy jäljelle jääneitä ravintoaineita ja vettä. Mitä kauemmin ulostemassa viipyy paksusuolessa, sitä kuivemmaksi se muuttuu. Kuivuudesta johtuu myös ummetus. Ongelman helpottamiseksi tarvitaan ravintokuitua, joka ei imeydy, vaan liikkuu suolessa massana siirtäen ulosteen eteenpäin sujuvasti ja säännöllisesti. Jokapäiväisessä elämässämme emme ehdi kiinnittää riittävästi huomiota ravintokuitujen saantiin, siksipä tarvitaan vaivaton keino ruoansulatus vaivojen, ärtyneen suolen ja ummetuksen hoitoon. Yrttiluumu on kehitetty juuri tätä varten.

Tuotteen on todettu auttavan myös painon hallinnassa sekä erityisesti vatsan alueen rasvan vähentämisessä. Vatsarasva, toisin sanoen sisäelinten ympärillä oleva rasva, on haitallisinta rasvaa elimistössämme. Tämän rasvan katsotaan olevan yhteydessä insuliinin tuotantoon, diabetekseen, sydänsairauksiin, ruoansulatusvaivoihin ja jopa tiettyihin syöpiin. Share-yrttiluumu on suunniteltu poistamaan myrkkyjä kehostamme ja auttamaan sisäelimiä ympäröivän rasvan poistamisessa.

Voit tilata Share-yrttiluumuja Meridian Carelta.

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja Malesian perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit