|

Kuivakuppaus puhdistaa, rentouttaa ja parantaa verenkiertoa

Kuppaushoidossa kuumennetaan pieniä lasikuppeja, jolloin niihin syntyy alipaine. Lasikupit toimivat imukuppeina, ja ne asetetaan yleensä selän ja hartioiden alueen iholle. Kuivakuppausta käytetään esimerkiksi lihaskipujen ja flunssan hoitoon.

Perinteisiä kiinalaisia kuppausmenetelmiä ovat kiinteä kuivakuppaus, jossa kupit pidetään paikoillaan iholla kuppauspisteiden päällä, ja liukukuppaus, jossa kuppeja liu’utetaan iholla esimerkiksi öljyn avulla. Liukukuppauksesta voi myös käyttää nimeä imukuppihieronta.

Toisin kuin hieronnassa, kuppauksessa lihaksia ei painella, vaan niitä nostetaan kevyen paineen avulla. Kuivakuppaus puhdistaa, rentouttaa ja parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä lisää energiaa. Kuppauksessa poistuu elimistöstä ihon alle kertyneitä kuona-aineita. Kuppauksella voidaan hoitaa myös selkä-, niska- ja hartiakipuja. Esimerkiksi selän ja hartiaseudun kuiva- ja liukukuppaus on tehokas hoitomuoto lihaskipujen ja lihasjäykkyyden poistamiseen sekä aineenvaihdunnan lisäämiseen. 

Hoito helpottaa kiinalaisen lääketieteen termillä ilmaistuna stagnaatiota, ja sitä voidaan käyttää hoitona hengitysteiden sairauksissa kuten vilustumiseen ja flunssan hoitamisessa. Kuivakuppaushoitoa käytetään edistämään paikallista verenkiertoa, poistamaan kylmyyttä ja seisovaa verta sekä hoitamaan ihosairauksia. Kuppauksella pyritään akupisteiden kautta avaamaan tukoksia meridiaaneissa ja parantamaan kehon energiatasoa.

Esteitä kuppaushoidolle ovat diabetes, haavat, verenohennuslääkkeet, verenvuototauti tai anemia, syöpä, akuutit lihasvammat ja erittäin heikko fyysinen kunto.

Monelle kuppauksesta tulee mieleen perinteinen (suomalainen) verikuppaus. En käytä hoidoissani ollenkaan verikuppausta, vaan kuppaus tapahtuu kiinalaisilla hoitomenetelmillä. 🙂

Käytän kuppausta ja guasha-hoitoa esimerkiksi Meridian Care niska- ja yläselkähieronnassa. Tule tutustumaan kuppaushoitoon vastaanotolleni!

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja Malesian perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit