Kuivakuppaus puhdistaa, rentouttaa ja parantaa verenkiertoa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Kuppaushoidossa kuumennetaan pieniä lasikuppeja, jolloin niihin syntyy alipaine. Lasikupit toimivat imukuppeina, ja ne asetetaan yleensä selän ja hartioiden alueen iholle. Kuivakuppausta käytetään esimerkiksi lihaskipujen ja flunssan hoitoon.

Perinteisiä kiinalaisia kuppausmenetelmiä ovat kiinteä kuivakuppaus, jossa kupit pidetään paikoillaan iholla kuppauspisteiden päällä, ja liukukuppaus, jossa kuppeja liu’utetaan iholla esimerkiksi öljyn avulla. Liukukuppauksesta voi myös käyttää nimeä imukuppihieronta.

Toisin kuin hieronnassa, kuppauksessa lihaksia ei painella, vaan niitä nostetaan kevyen paineen avulla. Kuivakuppaus puhdistaa, rentouttaa ja parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä lisää energiaa. Kuppauksessa poistuu elimistöstä ihon alle kertyneitä kuona-aineita. Kuppauksella voidaan hoitaa myös selkä-, niska- ja hartiakipuja. Esimerkiksi selän ja hartiaseudun kuiva- ja liukukuppaus on tehokas hoitomuoto lihaskipujen ja lihasjäykkyyden poistamiseen sekä aineenvaihdunnan lisäämiseen. 

Hoito helpottaa kiinalaisen lääketieteen termillä ilmaistuna stagnaatiota, ja sitä voidaan käyttää hoitona hengitysteiden sairauksissa kuten vilustumiseen ja flunssan hoitamisessa. Kuivakuppaushoitoa käytetään edistämään paikallista verenkiertoa, poistamaan kylmyyttä ja seisovaa verta sekä hoitamaan ihosairauksia. Kuppauksella pyritään akupisteiden kautta avaamaan tukoksia meridiaaneissa ja parantamaan kehon energiatasoa.

Esteitä kuppaushoidolle ovat diabetes, haavat, verenohennuslääkkeet, verenvuototauti tai anemia, syöpä, akuutit lihasvammat ja erittäin heikko fyysinen kunto.

Monelle kuppauksesta tulee mieleen perinteinen (suomalainen) verikuppaus. En käytä hoidoissani ollenkaan verikuppausta, vaan kuppaus tapahtuu kiinalaisilla hoitomenetelmillä. 🙂

Käytän kuppausta ja guasha-hoitoa esimerkiksi Meridian Care niska- ja yläselkähieronnassa. Tule tutustumaan kuppaushoitoon vastaanotolleni!

Chantal Hellevig

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Lisää artikkeleita

Itsehoito

Rentouttavaa akupainantaa piikkimatolla

Akupainantapiikkimatto ja -tyyny edistävät rentoutumista ja hyvinvointia Piikkimaton ja -tyynyn teho ja toiminta perustuvat munaiseen kiinalaiseen lääketieteeseen, sillä niin matossa kuin tyynyssäkin on useita pieniä akupainantapiikkejä, jotka parantavat testatusti kehon

Lue lisää »
Avita-yrttiöljyt

Stressittömämpi ja kokonaisvaltaisempi hyvinvointi

Oletko kuullut eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä? Avitan yrttiöljyt ovat täysin luonnonmukaisia ja niiden avulla tehostetaan meridiaanihoidon vaikutuksia. Asiakkaat kuvailevat oloaan hoidon jälkeen hyväksi, rentoutuneeksi ja

Lue lisää »

Voit varata ajan hoitoon helposti netistä.

Katso vapaat ajat tuleville viikolle varauskalenterista.

Tutustu tuotteisiin

Vieritä ylös