Hoidot

Meridian Care

Akupunktio

Akupunktiohoito 60 min / 65 €

Akupunktiohoidoissa kehon akupisteitä stimuloidaan ohuilla, kertakäyttöisillä ja steriileillä neuloilla. Meridian Care -menetelmä perustuu perinteiseen kiinalaiseen akupunktioon ja meridiaanihoitoon. Akupunktiohoidosta voi olla apua kivun hoitoon, päänsärkyyn, migreeneihin, vatsavaivoihin, stressin ja unettomuuden hoitoon ja naisten vaivoihin.

Hoitosarjat: 3 kertaa = 180 € (60€/kerta).

Akuhoito ja bambuhieronta 75 min / 75 €

Hoidossa keskitytään ensin terveydellisiin vaivoihin ja pyritään palauttaamaan kehon ja mielen tasapaino stimuloimalla akupisteitä neuloilla, akupainannalla ja yrttihoidolla. Hoito voi sisältää guashaa ja muita tehostavia tekniikoita. Menetelmät valitaan oireiden ja asiakkaan toiveiden mukaan. Akupunktion jälkeen rentouttava bambuhieronta lievittää jännitystä, antaa hyvän olon ja rennon mielen.

Hoitosarjat: 3 kertaa = 210 € (70€/kerta).

Oriental-kasvohoidot

Oriental-kasvohoito ja akupunktio 75 min / 75 €

Elinvoimaisuuden palauttaminen kasvoillesi ja iholle alkaa terveestä kehosta. Hoito alkaa vartalon akupunktiolla verenkierron aktivoimiseksi ja elimistön, kudosten ja solujen terveen toiminnan tehostamiseksi. Kun energiameridiaanit on avattu oikeita akupisteitä stimuloimalla, kasvojen ja pään aluetta käsitellään erilaisilla hierontatekniikoilla. Hoidon tuloksena verenkierto elpyy, ihon kimmoisuus lisääntyy ja tukokset, turvotus sekä näppylät vähenevät. Hoidettavan yleistila otetaan huomioon ennen hoidon aloittamista. Hoidossa käytetään ekologisia suomalaisia tuotteita.

Edullinen paketti: 3 kertaa= 210 € (70 €/kerta).

Oriental-kasvohoito ja hieronta 60 min / 65 € (ei akupunktiota)

Tämä kasvohoito kohottaa kasvoja luonnollisesti ja tekee ihosta kimmoisamman sekä tehostaa verenkiertoa ja stimuloidaan nestekiertoa. Hoito auttaa kasvojen, purentalihasten ja pään alueen kireyteen ja jännitystiloihin sekä poskiontelotulehduksiin. Hoito alkaa rentouttavalla ylävartalon hieronnalla ja etenee kasvoihin ja päähän. Vaikutuksen voi huomata jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Hoidossa käytetään ekologisia suomalaisia tuotteita.

Akupunktiohoidot Helsingissä

Lahjakortit

Lahjakortteja ja hoitopaketteja voi ostaa suoraan vastaanotolla tai tilata verkkokaupasta, jolloin maksun voi suorittaa etukäteen.


Kaikissa hoidoissa käytetään mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita. Hinnat sis. alv 24 %. Vastaanotto vain ajanvarauksella ja peruutukset viimeistään edellisenä päivänä. Maksutavaksi käy käteinen, MobilePay ja korttimaksu. 

Akuhieronta

Hierontahoidot

Akuhieronta (lapsille ja aikuisille) 75 min / 75 €

Tässä hoidossa käytetään tehokkaita hierontatekniikoita ja akupisteitä tukosten, kivun ja säryn (akuutin tai kroonisen) poistamiseen. Hoito voidaan kohdistaa sinne missä kipu on. Hellävarainen hoito sopii hyvin myös nuorille ja lapsille esimerkiksi vatsakipujen, päänsärkyjen ja univaikeuksien hoitoon.

Annan myös vinkkejä vaivojen omatoimiseen hoitamiseen kotona.

Meridian Care niska- ja yläselkähieronta 45 min / 55 €

Rentouttava ja elvyttävä niskan ja yläselän alueen hieronta. Yhdistelmä klassista hierontaa, meridiaanihierontaa, akupainantaa, kuivakuppausta sekä guasha- ja lämmitystekniikoita. Hoitomenetelmät valitaan oireiden ja asiakkaan toiveiden mukaa

Perinteinen kiinalainen lämpö- ja öljyhieronta 75 min / 75 €

Tämä lempeä ja lämmin hoito lämmittää kehon meridiaaneja ja tasapainottaa yin-yangia. Hoidossa käsitellään tärkeitä akupisteitä akupainannan, öljyhieronnan ja lämpöterapian menetelmin. Hoito vahvistaa immuunijärjestelmää, ruoansulatusta ja suoliston toimintaa, lievittää lihaskipuja, lihaskramppeja, niveltenkipuja, stressiä ja unettomuutta sekä poistaa limaa, kylmyyttä ja nestettä vartalosta.

Hoito soveltuu erinomaisesti luonnolliseksi hoitokeinoksi heikosta/voimattomasta olosta tai toistuvasti flunssasta kärsiville tai naisille, jotka haluavat vahvistaa kehoaan ennen ja jälkeen synnytystä. Luonnonmukaiset ja laadukkaat öljyt valitaan oireiden ja asiakkaan toiveiden mukaan.

Vyöhyketerapia, Käsi- ja jalkahieronta 75 min / 75 €

Tässä perinteisessä kiinalaisessa hoidossa pyritään palauttamaan kehon ja mielen tasapaino vaikuttamalla kehon eri osiin jalkapohjien, jalkojen ja käsien akupisteiden kautta. Käsien ja jalkojen akupisteet ovat tehokkaimpia kroonisten vaivojen hoidossa. Hoito sisältää myös jalkojen hieronnan polviin asti.

Vyöhyketerapia tukee kehon hyvinvointia laajasti, sillä se aktivoi kehon oman puolustusjärjestelmän. Sopii erityisesti erilaisten kiputilojen, stressin, unettomuuden, mielialan, kuukautisvaivojen, päänsäryn, migreenin, vatsavaivojen, heikon verenkierron ja kylmien jalkojen hoitoon.

Öljyhieronta
Meridian Care jalkahoito

Terveydellinen jalkojenhoito

Perus jalkojenhoito n. 60 min 57 €

Perushoito sisältää hoidon tarpeen arvioinnin, jalkakylvyn, kynsien leikkauksen ja siistimisen, pienten kovettumien poiston ja ihon siistimisen, rasvauksen ja hieronnan jalkateriin sekä oma hoidon ohjauksen.

Yksilölliset silikonortoosi 25-45 €

Korjaavat ja suojaavat yksilöllisesti valmistetut silikoniortoosit mm. vasaravarpaan ja vaivasenluun aiheuttamien asentomuutosten hoitoon. Miellyttävän tuntuinen, helppo huoltaa ja kestävä!

Usein kysyttyä

Kysymyksiä ja vastauksia akupunktiosta

Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hoitomenetelmä, joka on todettu tehokkaaksi hoitomuodoksi ympäri maailmaa. Akupunktiota voidaan käyttää yhdessä länsimaisen lääketieteen hoitojen kanssa ja niiden on todettu täydentävän toisiaan. 

Akupunktiolla on 5000 vuoden historia. Hoidon aikana aktivoidaan kehosta tiettyjä pisteitä asettamalla niihin ohuita neuloja, joilla edistetään paranemista ja kehon tasapainoa. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan sairaudet johtuvat kehoenergian (qi) epätasapainosta tai tukkeutumisesta. Akupunktio auttaa poistamaan tukkeumia ja tasapainottamaan elinten toimintaa. Länsimainen lääketiede katsoo asiaa toiselta kulmalta: neulat stimuloivat hermopisteitä, jotka lähettävät signaaleja aivoihin. Näin vapautetaan tiettyjä hormoneja, joita tarvitaan kehon toimintojen suorittamiseen. 

Akupunktion lisäksi kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmiä ovat neulaton akupunktio (akupainanta), kuivakuppaus, yrttilääkkeet ja erilaiset hierontamuodot. Meridian Care käyttää kiinalaisia ja länsimaisia hierontatekniikoita yhdistävää meridiaanihierontaa.

Akupunktio on tehokas ja turvallinen hoitomuoto kaiken ikäisille, kaikissa elämänvaiheissa, vauvoista vanhuksiin. Usein lapset reagoivat hoitoon hyvin ja paranevat nopeammin kuin aikuiset. Lapselle voidaan tehdä hoito esimerkiksi akupainantamenetelmällä, jossa neuloja ei käytetä lainkaan. Muita hoitomenetelmiä lapsille on myös vyöhyketerapia.

Yleensä tunnet pienen nipistyksen, kun neula asetetaan akupisteeseen. Akupunktioneulat ovat myös hyvin ohuita, lähes hiuksen paksuisia. Monet akupunktiohoitoa saaneet ihmiset kokevat akupunktiohoidon rentouttavana, koska akupunktio stimuloi hermostoa.

Kyllä. Akupunktioneulat ovat hyvin ohuita ja kestäviä steriloituja neuloja. Ne ovat myös kertakäyttöisiä, joten tartuntariskejä ei ole. Pistokohdat desinfioidaan denaturoidulla alkoholilla ennen neulojen käyttöä. Akupunktiohoidon jälkeen voit jatkaa elämääsi normaaliin tapaan.

Akupunktioneulat ovat paljon ohuempia kuin hypodermiset neulat. Jos ajatus neuloista pelottaa sinua, muista, että akupunktioneulat ovat noin kahden hiussäikeen paksuisia.

Useimmat ihmiset ovat yllättyneitä siitä, kuinka vähän neulojen asettaminen tuntuu. Itse asiassa ei ole harvinaista, että potilaat ottavat nokoset pöydän ääressä.

Melkein kaikkia kiputiloja, kuten lihaskipuja, polvikipuja, tenniskyynärpäätä, selkä- ja raajakipuja, päänsärkyjä, mutta myös hengityselinten sairauksia (kevätallergiat, vilustuminen ja flunssa, keuhkokuume, keuhkoputkentulehdus, astma) voidaan hoitaa akupunktiolla. 

Akupunktiolla voi helpottaa myös silmäsairauksia, ortopedisiä sairauksia (iskias, nivelreuma), ruoansulatuskanavan häiriötä (refluksi, ärtyvän suolen oireyhtymä, gastriitti, vatsakipu tai koliikki), neurologisia häiriötä mukaan lukien migreeniä, Hortonin päänsärky, kasvojen halvaus, kolmoishermosärkyä, aivohalvausta, huimausta, jäätynyttä olkapäätä, kroonista väsymystä, urheiluvammoja sekä leikkauksen jälkeisiä kiputiloja. 

Moni on saanut apua myös lisääntymisasioihin sekä gynekologisiin sairauksiin, esim. epäsäännöllisiin kuukautisiin, kuukautiskipuihin sekä hedelmättömyyteen. Myös psyykkistä epätasapainoa voidaan hoitaa, esim. stressi, ahdistus, masennus, unettomuus.

Ammattilaisen tekemänä akupunktiolla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia. Joskus neulanpistosta voi tulla pieni veripisara tai arkuuden tunne iholle. Kuppauksen tai guasha-houdon jälkeen iho voi punoittaa. 

Suosittelemme syömään kevyen välipalan ennen hoitoa, sillä tyhjään vatsaan tehtynä olo hoidon jälkeen voi tuntua pyörryttävältä. 

Usein alkuperäiset oireet saattavat pahentua ensimmäisten hoitokertojen jälkeen ja voit tuntea olosi väsyneeksi. Tämä on merkki paranemisesta ja siitä, että keho on alkanut hakea tasapainoa. 
Akupunktion jälkeen voit jatkaa normaalia päivittäistä elämää. Hoitojen jälkeen suosittelen kaikkia juomaan runsaasti lämmintä vettä ja lepäämään paljon paranemisen maksimoimiseksi.

Ohjeita hoitoon tulijoille

Tutustu näihin ennen hoitoon tulemista

Akupunktio hoitaa muutakin kuin kipua. Se voi auttaa samanaikaisesti moniin muihin ongelmiin.

Älä peruuta aikaasi, jos sinulla on päänsärkyä tai kipua hoitopäivänä. Jos pystyt matkustamaan klinikalle, myös nämä ongelmat voidaan ratkaista.

Jos mahdollista, älä ota kipu- tai särkylääkettä ennen hoitoa, jotta tunnet paremmin miten akupunktio auttaa kipuun.

Syö vähän ennen hoitoa. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi syö ateria 1-2 tuntia ennen hoitoa tai välipala juuri ennen hoitoa, jotta kehosi saa tarpeeksi energiaa hoidon potentiaalin maksimoimiseksi. Akupunktion saaminen tyhjään mahaan voi aiheuttaa huimausta tai huimausta.

Sinun ei tarvitse riisua kaikkia vaatteita hoitoa varten. Suosittelen kuitenkin pukeutumaan löysiin vaatteisiin, jotta hihat voidaan kääriä kyynärpäiden yläpuolelle ja housujen lahkeet voidaan vetää ylös polvien yläpuolelle.

Sinua voidaan pyytää näyttämään kieltäsi tai terapeutti voi mitata pulssisi. Kiinalaisen lääketieteen lääkäri on kiinnostunut sisäelinten tilasta, ja näiden menetelmien avulla voidaan määrittää sinulle paras hoito. Samoin, kuten käsien ja jalkojen vyöhyketerapiassa, kielen alueet vastaavat kehon eri elinjärjestelmiä.

Valmistaudu myös vastaamaan joihinkin henkilökohtaisiin kysymyksiin. Voin kysyä sinulta erilaisia terveyteen ja elämäntyyliin liittyviä kysymyksiä.

Akupunktioterapeutit käyttävät muutakin kuin vain neuloja. Vaikka neulat ovatkin tärkein työkalumme, akupunktioterapeuttina (vähintään 5 vuoden koulutus) olemme oppineet monia muita kiinalaisen lääketieteen alle kuuluvia hoitomuotoja, kuten akupainanta, kuppaus, moksibustio ja kiinalainen yrttilääketiede.

Yksi hoitokerta ei useinkaan riitä parantamaan vaivaasi. Jokainen reagoi akupunktioon eri tavalla. Jotkut ihmiset saavat välitöntä helpotusta yhden hoidon jälkeen, mutta he tarvitsevat muutaman lisää parantaakseen kehoa vielä enemmän. Toiset taas tarvitsevat muutaman hoitokerran ennen kuin alkavat saada helpotusta.

Voit varata ajan hoitoon helposti netistä.

KATSO VAPAAT AJAT TULEVILLE VIIKOLLE VARAUSKALENTERISTA.