|

Stressittömämpi ja kokonaisvaltaisempi hyvinvointi

Oletko kuullut eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä? Avitan yrttiöljyt ovat täysin luonnonmukaisia ja niiden avulla tehostetaan meridiaanihoidon vaikutuksia. Asiakkaat kuvailevat oloaan hoidon jälkeen hyväksi, rentoutuneeksi ja energiseksi. Eteerisien öljyjen avulla mediriaanihoidosta saadaan vielä tehokkaampi ja öljyt auttavat kehon toimintojen tasapainottamisessa. 

Vital Meridian Essence -monitoimiöljy

Vital Meridian Essence -öljy on monitoimiöljy ja yksittäin käytettäessä sillä voi hoitaa yksittäisiä meridiaaneja. Yleensä öljyä kuitenkin käytetään tehostamaan muiden Avitan eteeristen öljyjen vaikutusta, kun sitä sekoitetaan muihin öljyihin. 

Olen aina pitänyt Vital Meridian Essence -yrttiöljyä perinteisenä ja hyvin tehokkaana öljynä. Sitä voisi verrata kenraaliin, joka ohjaa sotilaansa oikeaan paikkaan samalla vahvistaen heitä voittamaan taistelunsa. Vital Essence -öljy tekee samoin. Sitä käytetään muiden eteeristen öljyjen kanssa ja se vahvistaa muiden öljyjen vaikutusta. Öljyä käytetään paljon myös sen vuoksi, kehon ja mielen stressitila helpottuu, verenkierto ja Qi-verenkierto paranevat ja fysiologiset toiminnot paranevat. Käytän Avitan öljyjä guasha- tai akupainannassa, diffuuserissa ja meridiaanihieronnassa. Kotona öljyä voi lisätä myös kylpyveteen. 

Miten eteerinen öljy valmistetaan?

Avitan eteerisiin öljyihin liittyy tarina, kun kauan sitten erään professorin puolisolla todettiin syöpä. Professori palasi takaisin juurilleen, perinteisen kiinalaisen lääketieteen pariin ja alkoi tehdä biotekniikan tutkimusta. Tutkiessaan hän valmisti kokonaisen eteeristen yrttiöljyjen sarjan, joka nyt tunnetaan Avitan eteerisinä öljyinä. 

Eteeriset öljyt on valmistettu uuttamalla kiinalaisten lääkeyrttien parantavia osia korkealaatuisiin eteerisiin öljyihin. Vital Essence -yrttiöljy sisältää pääraaka-aineena koiruohoa tai moxa-ruohoa ja muita yrttejä on käytetty yli 20. Öljy on hyvin monimutkainen valmistaa, mutta salaisuus piilee siinä, että tätä öljyä voi käyttää eri meridiaaneille kehossa. 

Vital Medirian Essence -öljy koostuu monista yrteistä. Yksi yrteistä on Ai Ye (Folium Artemisiae Argyi), joka parantaa veren ja chi-verenkiertoa, lievittää kipuja, auttaa kuukautiskierron säätelyssä ja lämmittää meridiaaneja. Se on myös tärkein yrtti, joka lämmittää kohtua ja edesauttaa raskaudessa.

Miten yrttiöljyä voi käyttää kotioloissa? 

Eteeriset yrttiöljyt sopivat erittäin hyvin myös kotikäyttöön ja niitä käyttämällä voit hoitaa hyvinvointiasi kokonaisvaltaisesti. Eteeriset öljyt sopivat myös hyvin päivä- ja yövoiteen korvaajiksi. Itse olen opettanut pojilleni, kuinka eteerisiä öljyjä lisätään jalkoihin ennen ja jälkeen urheiluharjoitusten. Vital Essence -yrttiöljy sopii lapsille käytettäväksi kevyen hieronnan tai akupainannan kanssa flunssan, tukkoisuuden, yskän, mahakivun, korvatulehduksen tai muun kivun hoidossa. Öljy auttaa myös rauhoittamaan lasta hektisen päivän jälkeen tai jos on aivojen hermoston häiriöitä. 

Nykyään arkemme täyttyy niin monista ärsykkeistä, suuresta infotulvasta sekä jatkuvista häiriöistä. Jatkuva keskeyttäminen tekee niin lapset kuin aikuisetkin levottomaksi, ja erityisesti kouluissa tavataan entistä useammin hyperaktiivisuutta ja ADHD:ta. Monet vanhemmat ovat pitäneet eteeristen öljyjen vaikutusta positiivisena. Akupainanta yhdistettynä eteeriseen yrttiöljyyn paitsi rauhoittaa, mutta vahvistaa vanhemman ja lapsen sidettä entisestään. Tällä viikolla asiakkaani kertoi, että heidän perheen lapsella yökastelut ovat vähentyneet merkittävästi, sillä he ovat tehneet kotona akupainantaa Kid 1 -pisteelle.

Voit oppia akupainantaa myös itse

Jos haluat oppia hyvinvointia edistävää akupainantaa itse, liity Facebook-ryhmääni Meridian Care. Opetan siellä yksinkertaisia, mutta erittäin tehokkaita meridiaaniterapiatekniikoita, joita kuka tahansa voi kokeilla kotona. Etuna on se, että tarve synteettisille lääkkeille ja antibiooteille vähenee ja pääset eroon mahdollisista lääkkeiden haittavaikutuksista.

Asiakaskertomus, nainen 70 vuotta:

Helpotus pitkäaikaisesti kipeään kaulaan

Kuuden vuoden ajan minun on ollut vaikeaa liikuttaa päätäni sivulta toiselle johtuen osteoporoosista. Olen kokeillut vuosien varrella kaikkea, joka voisi helpottaa oloani, mutta minua on kehotettu kaikki nämä vuoden elämään vaivan kanssa. En ajatellut, että saisin tilanteen paremmaksi. 

Eräänä päivänä päätin, että osallistun Meridian 101 -työpajaan. Kun työpajan ohjaaja kysyi, kuka haluaa olla vapaaehtoinen, vastasin välittömästi kyllä ja en voisi olla tyytyväisempi! Meridiaaniterapia näyttää hyvin samanlaiselta kuin hieronta, mutta se toteutetaan guashalla painamalla. Hoitoa tehostettiin eteerisillä Vital Meridian -yrttiöljyä kaulalla ja olkapäissä. Hoidon jälkeen ensimmäistä kertaa vuosiin pystyin liikuttamaan päätäni vapaasti ilman kipuja, eivätkä kivut ole vieläkään palanneet.

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja Malesian perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit