Kysymyksiä ja vastauksia akupunktiosta

Chantal Hellevig

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mitä akupunktio on?

Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hoitomenetelmä, joka on todettu tehokkaaksi hoitomuodoksi ympäri maailmaa. Akupunktiota voidaan käyttää yhdessä länsimaisen lääketieteen hoitojen kanssa ja niiden on todettu täydentävän toisiaan. Akupunktion lisäksi kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmiä ovat neulaton akupunktio (akupainanta), kuivakuppaus, yrttilääkkeet ja erilaiset hierontamuodot. Meridian Care käyttää kiinalaisia ja länsimaisia hierontatekniikoita yhdistävää meridiaanihierontaa.

Mitä akupunktiohoidon aikana tapahtuu?

Ensimmäisellä käyntikerralla aloitetaan haastattelulla ja tehdään kartoitus terveydentilasta sekä hoitoa kaipaavasta vaivasta. Keskustelemme myös yleisistä terveyteen vaikuttavista tekijöistä ja selvitämme, onko akupunktiohoidolle mitään esteitä. Tämän jälkeen tehdään kieli- ja pulssidiagnoosi. Molemmat ovat tärkeitä arviointimenetelmiä kiinalaisessa lääketieteessä. Hoidon aikana hoidettava on makuuasennossa hoitopöydällä. Akupunktiohoitaja asettaa akupunktioneuloja tarkkaan valittuihin akupisteisiin. Neuloja pidetään iholla 15-20 minuuttia, jonka jälkeen ne poistetaan ja hävitetään turvallisesti. Hoito voi koostua myös muista hoitokeinoista, kuten akupainannasta, meridiaanihieronnasta ja kuivakuppauksesta.

Kuinka pitkiä hoidot ovat? Millaisia vaikutuksia sillä on?

Hoitokertojen määrä vaihtelee hoidettavan vaivan mukaan. Hoitokertoja saatetaan tarvita kahdesta kymmeneen sen mukaan, onko kyseessä krooninen vai akuutti vaiva. Myös yleinen fyysinen terveys vaikuttaa hoidon kestoon. Akupunktiohoidoissa voidaan yhdistellä erilaisia neulattomia tekniikoita, kuten lämpölamppua, akupainantaa, meridiaanihierontaa, kuivakuppausta tai guasha-hoitoa.

Sattuuko akupunktiohoito?

Yleensä tunnet pienen nipistyksen, kun neula asetetaan akupisteeseen. Akupunktioneulat ovat myös hyvin ohuita. Monet akupunktiohoitoa saaneet ihmiset kokevat akupunktiohoidon rentouttavana, koska akupunktio stimuloi hermostoa.

Ovatko neulat turvallisia?

Kyllä. Akupunktioneulat ovat hyvin ohuita ja kestäviä steriloituja neuloja. Ne ovat myös kertakäyttöisiä, joten tartuntariskejä ei ole. Pistokohdat desinfioidaan denaturoidulla alkoholilla ennen neulojen käyttöä.

Lisää artikkeleita

Itsehoito

Rentouttavaa akupainantaa piikkimatolla

Akupainantapiikkimatto ja -tyyny edistävät rentoutumista ja hyvinvointia Piikkimaton ja -tyynyn teho ja toiminta perustuvat munaiseen kiinalaiseen lääketieteeseen, sillä niin matossa kuin tyynyssäkin on useita pieniä akupainantapiikkejä, jotka parantavat testatusti kehon

Lue lisää »
Avita-yrttiöljyt

Stressittömämpi ja kokonaisvaltaisempi hyvinvointi

Oletko kuullut eteerisistä öljyistä ja niiden vaikutuksesta terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä? Avitan yrttiöljyt ovat täysin luonnonmukaisia ja niiden avulla tehostetaan meridiaanihoidon vaikutuksia. Asiakkaat kuvailevat oloaan hoidon jälkeen hyväksi, rentoutuneeksi ja

Lue lisää »
Hieronta

Jalkapohjien hierontaa akupistesandaaleilla

Oletko koskaan käynyt jalkapohjien hieronnassa? Tiedät varmaan, miten ihanalta jalkapohjien hieronta tuntuu aina jaloista päähän asti. Jalkapohjissa on monia hermopisteitä ja jokainen piste vastaa tiettyä osaa ihmisen kehossa. Jalkapohjien manipulointi

Lue lisää »

Voit varata ajan hoitoon helposti netistä.

Katso vapaat ajat tuleville viikolle varauskalenterista.

Vieritä ylös