| |

Jalkapohjien hierontaa akupistesandaaleilla

Oletko koskaan käynyt jalkapohjien hieronnassa? Tiedät varmaan, miten ihanalta jalkapohjien hieronta tuntuu aina jaloista päähän asti. Jalkapohjissa on monia hermopisteitä ja jokainen piste vastaa tiettyä osaa ihmisen kehossa. Jalkapohjien manipulointi onkin tärkeässä osassa monissa luontaisissa hoidoissa, kuten vyöhyketerapiassa.

Jalkojen hieronta olisi hyvä ottaa päivittäiseksi rutiiniksi. Aina ei hierojaa kuitenkaan ole saatavilla, ja jalkojen hierominen omin käsin voi tuntua tehottomalta tai vaikealta. Tässä hierontasandaalit voivat olla avuksi. Akupistesandaalien tarkoitus on rentouttaa oloa, tehostaa verenkiertoa ja tasapainottaa elimistöä. Niiden käyttäminen voi vähentää stressiä, lievittää kipuja, parantaa unta ja tehostaa immuunijärjestelmää.

Akupistesandaaleja kutsutaan usein myös hierontasandaaleiksi, meridiaanisandaaleiksi tai jopa akupunktiosandaaleiksi. Sandaalien hierontakivien päällä seisominen saattaa ensimmäisillä kerroilla tuntua hieman epämukavalta tai jopa liian voimakkaalta, mutta niiden käyttöön tottuu kuitenkin nopeasti ja ne alkavat tuntua miellyttäviltä käyttää.

Rento olo ja rauhallinen mieli jalkapohjien kautta

Teen itse usein kotiaskareita akupistesandaalit jalassa. Sandaalien hierontakivet hierovat jalkapohjia miellyttävästi rentouttaen mieltä. Olen huomannut, että stressaantunut olo häviää huomaamatta, kun teen ruokaa tai tiskaan sandaalit jalassa seisten. Välillä muutan asentoani niin, että seison enemmän jalkaterillä, jolloin rentouttava vaikutus tuntuu koko pään alueella.

Verenkierto vilkastuu

Hierontasandaalit stimuloivat jalkapohjien akupisteitä, millä on hyviä vaikutuksia kehon eri osiin ja elimiin.  Luonnonkivistä valmistetut hierontakivet parantavat verenkiertoa ja edistävät aineenvaihduntaa.  Jos teet töitä paljon tietokoneen tai työpöydän ääressä istuen tai seisten, voit hyvin edistää verenkiertoa käyttämällä hierontasandaaleja.

Lievitystä kipuihin ja särkyihin

Tutkimukset (muun muassa Maailman terveysjärjestö, WHO) ovat osoittaneet, että akupunktio eli akupisteiden manipulointi on tehokas keino kivunhoitoon. Akupainanta hyödyntää samoja akupisteitä. Esimerkiksi niska-hartiaseudun kipuihin, migreeniin, päänsärkyihin ja nilkkakipuihin voi saada lievitystä käyttämällä jalkapohjia stimuloivia akupistesandaaleja vähintään 30 minuutin ajan päivässä.

Vyöhyketerapiassa varpaat vastaavat päätä ja aivoja, ja varpaiden hieronta auttaa ihmistä rentoutumaan. Isovarpaan sisäreunassa on niskaan vaikuttava alue, jonka käsittely voi lievittää niskakipuja ja jännityksiä. Jalkaterä varpaiden alapuolella vastaa olkapäitä. Tämän alueen painelu auttaa rentouttamaan hartioita.

Helpotusta kuukautis- ja vaihdevuosioireisiin

Monet naiset kärsivät erilaisista kuukautisvaivoista, kuten päänsärystä, huimauksesta ja mielialan heittelystä. Jalkapohjien hieronta ja hierontasandaalien käyttäminen voi tuoda apua näihinkin oireisiin. Jalkapohjan alueella on paljon hermopäitä, joiden hieronnalla on mielihyvää ja myös kipua lieventävä vaikutus. Hieronta vapauttaa hormoneja, jotka vaikuttavat positiivisesti kehon toimintaan ja tasapainoon.

Sandaalit itsellesi tai lahjaksi

Hierontasandaaleja on erilaisia. Toisissa on suuri määrä hyvin pieniä nystyröitä ja toisissa on suurempia hierontakiviä. Tärkeää on, että hierontakivet on aseteltu sandaalin pohjaan oikein jalkapohjan akupisteiden mukaisesti. Sandaalit, joissa on sopivankokoiset ja hyvin asetellut kivet, tuntuvat myös mukavammilta jalassa.

Meridian Carelta voit tilata akupistesandaalit, joissa hierontakivet on aseteltu jalkapohjan akupisteiden mukaisesti. Monet asiakkaani ovat tykästyneet sandaalien käyttöön kotona tai toimistolla. Kotihommien tai töiden tekeminen sandaalit jalassa hieroo jalkapohjia vaivihkaa, verenkierto vilkastuu ja tulee miellyttävä olo. Akupistesandaalit ovat myös kiva terveyslahja ystävälle tai vaikkapa äidille!

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja Malesian perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit