Epäsäännölliset kuukautiset

Vaikka monilla naisilla on pieniä vaihteluita kuukautiskierrossa kuukausittain, selvempiä muutoksia voidaan pitää epäsäännöllisinä kuukautisina. Epäsäännöllinen ajanjakso määritellään seuraavasti:

 • Jaksojen välinen aika muuttuu tai on hyvin arvaamaton
 • Veren määrä kunkin jakson aikana muuttumassa kevyestä raskaaksi tai päinvastoin
 • Verenvuotopäivien määrä vaihtelee merkittävästi

Naisilla, joilla on epäsäännölliset kuukautiset, voi esiintyä vain yksi näistä tiloista tai kaikki kolme. Kuukautiset voivat myös olla epäsäännöllisiä muutaman syklin ajan, palautua normaaliksi ja muuttua epäsäännöllisiksi myöhemmin. Monet tekijät voivat aiheuttaa epäsäännöllisiä kuukautisia, mukaan lukien:

 • IUD:n asettaminen
 • Ehkäisypillereiden tai joidenkin lääkkeiden vaihto
 • Stressi
 • Munasarjojen monirakkulatauti (PCOS)
 • Kilpirauhasen ongelmat
 • Hormonaaliset epätasapainot
 • Kohdun fibroidit tai polyypit
 • Ikääntyminen

Epäsäännöllisten kuukautisten hoito on tärkeää, koska niillä on niin suuri vaikutus sekä nykyiseen että tulevaan hedelmällisyyteen. Useat taustalla olevista ongelmista, jotka voivat aiheuttaa kierron epäsäännöllisyyden, voivat myös vaikuttaa hormonien tuotantoon, munan laatuun, ovulaatioon sekä kohdun limakalvon muodostumiseen ja laatuun. Epätasapaino kaikilla näillä alueilla voi vaikuttaa naisen mahdollisuuksiin tulla raskaaksi ja pysyä raskaana. Naisilla, jotka yrittävät tällä hetkellä tulla raskaaksi, epäsäännölliset kuukautiset vaikeuttavat myös ovulaation määrittämistä. Koska hedelmällinen ikkuna kestää tyypillisesti alle viikon, kyvyttömyys ennustaa ovulaation alkamisajankohtaa vähentää hedelmöittymismahdollisuuksia missä tahansa syklissä.

Näistä syistä epäsäännöllisten kiertojen korjaaminen on TCRA:n hoitojen pääpaino. Ihannetapauksessa etsimme kuukautisia, jotka saapuvat 28 päivän välein, ovulaatiota päivänä 14 ja jatkuvaa 4 päivää kohtalaista verenvuotoa. Jokainen hoito on räätälöity naisen yksilöllisen rakenteen mukaan, jotta elimistö säätelee itseään hellävaraisesti. Koska akupunktio hoitaa stressiä ja auttaa normalisoimaan hormonitasoja, akupunktio on erittäin tehokas säännöllisen syklin saavuttamisessa. Kiinalaiset yrttivalmisteet ovat toinen tehokas, henkilökohtainen työkalu naisille, jotka kamppailevat epäsäännöllisten kuukautisten kanssa.

Käytämme kunkin yksilön follikulaarisen vaiheen, luteaalivaiheen ja kuukautisten mukaan räätälöityjä kaavoja vaikuttaaksemme kunkin syklin pituuteen. TCRA:n lisääntymislääketieteen ja naisten terveydenhuollon asiantuntijat ovat kokeneet epäsäännöllisten kuukautisten taustalla olevien syiden diagnosoinnissa ja niiden menestyksekkäässä hoidossa.

Akupunktiosta voi olla apua sinullekin.

Akupunktio hoitaa kokonaisvaltaisesti ja on tehokas ja turvallinen hoitomuoto moneen vaivaan ja oireeseen. Tule vastaanotolle ja kerro, mihin kaipaat apua. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Meridian Care -akupunktiota, josta on ollut apua monelle. Tervetuloa!