Akupunktio ja IVF/FET

Kun tavanomaiset ja ensimmäiset hedelmällisyystoimet eivät ole johtaneet onnistuneeseen raskauteen, monet naiset harkitsevat IVF-hoidon (koeputkihedelmöityksen) aloittamista. IVF:n aikana lääkkeet stimuloivat useiden munasarjarakkuloiden kehittymistä yhden sijaan. Tuloksena saadut munat otetaan talteen ja hedelmöitetään laboratoriossa. Hedelmöityksen jälkeen normaalisti kehittyvät alkiot voidaan sitten siirtää kohtuun istuttamista varten.

IVF on kallis toimenpide, jonka onnistumisaste vaihtelee. Alle 35-vuotiailla naisilla IVF:n elävänä syntyvyys voi olla jopa 45 %, mutta yli 42-vuotiailla se laskee jopa 4 prosenttiin. Lisäksi käytettyjen lääkkeiden sivuvaikutukset ovat epämiellyttäviä monille naisille.

Akupunktio ja kiinalainen lääketiede täydentävät erinomaisesti ja riskittömästi suunniteltua IVF-hoitoa. Vuoden 2015 tutkimuksessa (1) verrattiin elävänä syntyvyyttä kolmessa ryhmässä:

  1. naiset, joille tehdään vain IVF
  2. naiset, joille tehdään IVF ja 1 akupunktiohoito alkionsiirtopäivänä
  3. naiset, joille tehdään IVF sekä akupunktio ja kiinalaisen lääketieteen hoitoja.

Tutkimusta varten tämä kolmas ryhmä sai tutkimuksen tekijöiden ”koko järjestelmät perinteisen kiinalaisen lääketieteen” (WS-TCM) määritelmän, joka määriteltiin 11-12 akupunktiohoidoksi alkionsiirtoa edeltäneiden 2-3 kuukauden aikana, ja 1 hoito siirtopäivänä lisäruokavalio-/elämäntapasuositusten kera.

Tutkimuksen tekijät havaitsivat, että vain IVF-ryhmässä elävänä syntyvyys oli 48,2 %. Yhdellä hoidolla siirtopäivänä korko nousi hieman 50,8 prosenttiin. WS-TCM-hoitoa saaneen ryhmän elävänä syntyvyys nousi kuitenkin 61,3 prosenttiin, mikä on 13 pisteen menestys.

Nämä tutkimustulokset heijastavat sitä, mitä olen nähnyt hoitaessani hedelmällisyyshoidon aloittaneita naisia: akupunktiohoito 24 tunnin sisällä alkionsiirrosta ja säännöllinen akupunktio IVF:ää edeltävinä kuukausina on ollut erittäin hyödyllinen ja on auttanut saavuttamaan ja ylläpitämään tervettä raskautta. Kiinalaisen lääketieteen on todettu auttavan seuraavissa asioissa:

  • Kehittyvien follikkelien verenkierron parantaminen (follikkeleihin kehittyy verenkiertoa muutama kuukausi ennen ovulaatiota, joten niiden ravitseminen varhaisessa vaiheessa on ratkaisevan tärkeää).
  • Verenkierron stimulointi kohdussa, mikä parantaa kohdun limakalvon laatua ja auttaa onnistuneessa alkion istutuksessa.
  • Stressin vähentäminen: stressihormonien, kuten kortisolin, korkealla tasoilla on osoitettu olevan negatiivinen vaikutus hedelmällisyyteen vaikuttamalla HPO-akseliin (hypotalamus-aivolisäke-munasarja).
  • IVF-lääkkeiden sivuvaikutusten vähentäminen.

Jos harkitset IVF-hoitoa, ota yhteyttä minuun niin kerron, miten akupunktio ja kiinalainen lääketiede voivat tukea sinua saavuttamaan toivotun tuloksen!

Lähteet:
(1) Hullender Rubin, L.E., Opsahl, M., Wiemer, K., Mist, S., and Caughey, A. (2015). http://www.rbmojournal.com/article/S1472-6483(15)00092-9/abstract

Akupunktiosta voi olla apua sinullekin.

Akupunktio hoitaa kokonaisvaltaisesti ja on tehokas ja turvallinen hoitomuoto moneen vaivaan ja oireeseen. Tule vastaanotolle ja kerro, mihin kaipaat apua. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Meridian Care -akupunktiota, josta on ollut apua monelle. Tervetuloa!