Akupunkio

Akupunktio hoitaa ihmistä tasapainoisesti

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa potilasta pistellään neuloilla tarkoin määriteltyihin kohtiin eli akupisteisiin. Kiinalaisen perinteen mukaan akupunktiopisteet määräytyvät kehon elimiä kuvaavien meridiaanien mukaan. Sairauksien hoidossa akupunktioneuloilla vaikutetaan meridiaaneja pitkin tapahtuviin virtauksiin. Tavoitteena on elimistön tasapainon palauttaminen.

Akupunktio on tehokas hoitomuoto moneen vaivaan. Se on yleisesti hyväksytty länsimaisessa lääketieteessä monen aiheen hoitokeinona. Akupunktio ja perinteiset kiinalaiset hoidot tarjoavat avun esimerkiksi akuuttiin ja krooniseen kipuun, päänsärkyihin, ruuansulatusvaivoihin ja unettomuuteen. Maailman terveysjärjestö WHO on laatinut luettelon sairauksista, joihin akupunktio on todettu tehokkaaksi hoitomuodoksi. Vastaanotollani hoidan esimerkiksi seuraavia sairauksia ja vaivoja: niska- ja hartiaseudun kivut, selkäkivut, päänsärky, migreeni, huimaus, hermostoperäiset ja reumaattiset kiputilat, iskias, kuukautisvaivat ja vaihdevuosioireet, unettomuus, stressi, laihdutus ja ruuansulatusvaivat (ummetus, turvotus, ripuli), verenkierrolliset vaivat, allergiat ja astma.

Akupunktiossa käytettävät neulat ovat steriilejä ja aina kertakäyttöisiä.

Akupunktiohoito on tehokas apu moneen vaivaan, kuten päänsärky ja lihaskipu. Meridian Care tarjoaa luotettavaa akupunktiohoitoa Helsingissä.

Miten akupunktio auttaa?

Akupunktiohoitojen teho on yleisesti tunnustettu ja hoidoilla on saavutettu hyviä tuloksia monien sairauksien ja vaivojen hoidossa. Akupunktiota käytetään yleisesti muun muassa seuraaviin vaivoihin:

  • niska-hartiaseudun ja selän alueen kiputilat
  • nivelten kulumisesta aiheutuvat kiputilat (esim. polvinivel)
  • erilaiset päänsäryt
  • ruuansulatuselimistön oireet
  • ummetus
  • migreeni
  • masennus
  • leikkauksen jälkeinen kipu
  • halvauksesta toipuminen
  • allergia ja astma

Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion hoitomahdollisuudet tunnetaan suuressa osassa maailmaa. Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion tehoa ja vaikutuksia tutkitaan jatkuvasti länsimaisen lääketieteen tutkimuksen piirissä, ja tutkimusten määrä on lisääntynyt suuresti viime vuosien aikana.

Akupunktio raskauden, hedelmällisyyden ja naisten terveyden hoidossa

Akupunktiota käytetään nykyään yleisesti naisten terveyden, vaihdevuosien oireiden sekä raskauden ajan hoidoissa. Monet ovat saaneet akupunktiosta apua hedelmällisyyshoitoja tukevana hoitomuotona.

Meridian Care on erikoistunut kokonaisvaltaiseen ja integroituun naisten terveyden hoitoon. Hoitojen avulla pyrimme palauttamaan kehon normaalin tasapainon kuukautis- ja lisääntymisterveyden edistämiseksi sekä hedelmällisyyden parantamiseksi.

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja Malesian perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

Akupunktiosta voi olla apua sinullekin.

Akupunktio hoitaa kokonaisvaltaisesti ja on tehokas ja turvallinen hoitomuoto moneen vaivaan ja oireeseen. Tule vastaanotolle ja kerro, mihin kaipaat apua. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Meridian Care -akupunktiota, josta on ollut apua monelle. Tervetuloa!