|

Pysyminen terveenä influenssakauden aikana

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä flunssaa pidetään ulkoisen patogeenisen tekijän aiheuttamana sairaustilana, johon vaikuttaa kausivaihtelut. Ulkoisia patogeenisia tekijöitä ovat tuuli, kylmä, helle, ​​kosteus, kuivuus ja kuumeneminen.

Taistelu patogeenisten tekijöiden ja kehon immuniteetin (Qi-elinenergian) välillä johtaa oireisiin kuten nuha, yskä, kurkkukipu, päänsärky ja kuume. Suojaava Qi auttaa taistelemaan ulkoisia taudinaiheuttajia vastaan. Siksi ihmiset, joilla suojaava Qi on vahvempi, sairastelevat vähemmän.

Nyt jos koskaan on oikea aika pitää huolta kehon energiatasoista ja vahvistaa suojausta tauteja vastaan! Kuten sanonta kuuluu, ennaltaehkäisy on parempi vaihtoehto kuin jälkihoito.

Tässä muutamia vinkkejä vastustuskyvyn parantamiseen

Huolehdi riittävästä nesteytyksestä. Suositus on juoda 2-3 litraa vettä päivässä. Vettä ei kannata juoda jääkylmänä, vaan haaleana. Voit esimerkiksi pitää vesikannua pöydällä ja kaataa siitä päivän kuluessa.

Kuntoile säännöllisesti. Jopa vain 20 minuutin kevyt lenkkeily tai kävely muutaman kerran viikossa voi auttaa parantamaan verenkiertoa ja Qin virtaamista kehossa.

Muista nukkua vähintään seitsemän tuntia keskeytymätöntä unta joka yö.

Syö tasapainoisesti. Vältä liian mausteisia, paistettuja ja öljyisiä ruokia estääksesi elimistön liiallisen kuumenemisen (epätasapainotila). Varmista, että syöt riittävästi kuitua sisältäviä elintarvikkeita ja että juot tarpeeksi nesteitä suoliston toiminnan varmistamiseksi (on erittäin tärkeää, että elimistö pääsee eroon toksiineista). Monet asiakkaani ovat saaneet apua suoliston hyvinvointiin yrttiluumuista, jotka auttavat poistamaan kuona-aineita ja hoitavat ummetusta.

Erittäin hyvä ja helppo kotiruoka influenssakaudella on keitto, johon laitat runsaasti vihanneksia ja vähän lihaa. Muita helppoja energiatason nostajia ovat inkivääri, valkosipuli, kurkuma ja astralagus eli kurjenherneenjuuri (tätä yrttiä kannattaa käyttää varovasti, jos on taipumusta korkeaan verenpaineeseen).

Voi hyvin!

t. Chantal

Chantal Hellevig

Olen akupunktioterapeutti, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja Valviran rekisteröimä jalkahoitaja. Opiskelin kiinalaista lääketiedettä Pekingin kiinalaisen lääketieteen yliopistossa ja Malesian perinteisen kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Lisäksi olen kartuttanut osaamistani Suomessa, Kiinassa, Singaporessa ja Taiwanissa yhdessä kokeneiden lääkärien kanssa.

Samankaltaiset artikkelit